fredag 25 februari 2011

Brickvävning

Här kommer ett snabbt litet inlägg, jag ska strax kila iväg på eldshow/mysparty men kände att jag måste dela med mig av denna hantverksglädje. Jag har äntligen, äntligen lärt mig brickvävning och det gör mig så himlans glad! Det var min vän Max som för ett par kvällar sen lärde mig och Viffla denna ädla konst. Det är sååå roligt! Så idag knöt jag fast mig och väven i bordet och satte igång. Efter ett par timmar hade jag producerat ett cirka två meter långt band i ett rather ojämnt mönster. Så jag planerar att använda det som brokbälte, alternativt klippa det i kortare bitar och pryda en kjortel med.

Nu ska jag försöka borsta ut det här skatboet jag kallar frisyr, och sen blir det eld i kylan. Ta hand om er!

4 kommentarer:

 1. Jag håller på och lär mig själv, har en bandgrind hemma och testar, men fattar inte en del trixiga mönster där man ska "plocka" mönstret. Det blir ojämt och dant, men jag tragglar vidare. Hade varit lättare om någon kunde lära en.

  Det du gjort ser jätte fint ut!! Nu vart jag inspirerad att traggla mer! *ler*

  SvaraRadera
 2. Hej! Såg din blogg idag och inlägget om brickvävning. Visst är det kul! Blev glad när jag läste att du gillar det. Det är ett så roligt hantverk som man kan utveckla enormt mycket.

  SvaraRadera
 3. Tjusigt band! Ville kika förbi och tacka för en fin blogg! Som du såg har jag också startat en nu, och om det känns bra för dig vill jag gärna länka till dig. Hör av dig om du vill att jag kallar din blogg något speciellt, annat än som det står nu.

  Du är fantastisk!
  Kram!
  / Ida

  SvaraRadera
 4. snyggt band!
  brickvävning har helt oanade möjligheter.

  SvaraRadera