fredag 18 februari 2011

Jag har blivit med spinnrock!

För ett tag sen var jag och familjen uppe hos farmor och farfar i vintervackra Dalarna. Efter att jag börjat spinna och insett att jag behövde en egen spinnrock, så kom jag på att farmor faktiskt har en som mest stått och varit fin. Jag ringde farmor och frågade om den, och hon sade att jag kunde få den men att hon inte visste om den var hel. Så när vi var och hälsade på så kikade jag på den och tyckte den verkade komplett, och glad som en mört tog jag med den hem så kunniga Viffla kunde ta sig en titt och se om den gick att kicka igång. Och se det gjorde den! Hurra!

Jag vet inte hur gammal den är, men den ser ju ut att ha ett par år på nacken...


Lite vit tvåtrådig BFL, som ska läggas på högen av garn som ska växtfärgas när vi kommer till skott och gör det.


Här kommer en sneakpeak på gröna Annis som är klar nu, stickad i den egenspunna merinon. Den är ju så himla lång (höhö, that's what she said) att jag inte lyckades få till en bra bild med stativ, så jag får vackert be Viffla att fota mig med den någon dag.För övrigt har jag lärt mig den ädla konsten tvåändsstickning nu! Jättekul är det, och det blir så stabilt och härligt. Här är ett par muddar in progress, i den (som en kvinna på stickcafét sade) uppkäftiga färgkombinationen lila och gul.På söndag ska jag till symässan i Älvsjö (om SJ tillåter), med fickorna fulla av guldpengar och en fjällryggsäck (well, typ) att bära hem mina fynd i. Vi ses väl där?


Peace!

4 kommentarer:

 1. Vilken uuuunderbar spinnrock!! Ha så roligt på mässan. =)

  SvaraRadera
 2. jag ska också dit på söndag! hoppas du hittar nått kul där!

  SvaraRadera
 3. vilken vacker spinnrock! vill också ha en! (även om jag inte kan spinna...)

  haha, "Den är ju så himla lång att jag inte lyckades få till en bra bild med stativ, så jag får vackert be Viffla att fota mig med den någon dag." that's what she said indeed.
  puss!

  SvaraRadera
 4. Höhö, då blir vi två som tar oss an den... Åh det ska bli helt underbart med symässa! : D

  SvaraRadera