söndag 28 november 2010

Längtansfylld och orkeslös
Gårdagen spenderade jag med mor och en vän till henne på julmarknad vid Ängsö slott - supermysigt! Jag köpte en underbar grå ulltröja som jag tänker överleva vintern i, och en nålbindningsnål - den första jag faktiskt köpt, och inte gjort själv. Jag håller på att nålbinda en mössa, och börjar uppifrån den här gången. Jag brukade alltid börja nedifrån, men då blev den ofta för liten när jag gjort ett par varv. Mössan jag gör nu blir lite knölig eftersom jag inte testat att göra uppifrån innan, men jag tror den kommer bli bra ändå när den är klar. Jag hoppas bara att garnet räcker, det är det växtfärgade jag köpte i Dalarna senast jag var där ( det är 60 gram, och mycket mer orange än på bilden).
Studiemässigt så är jag inne på slutspurten nu - enorma mängder plugg, men snart är det över. Hela jag är som en urvriden trasa, allt jag skriver känns platt och klyschigt och trist, och kroppen orkar inte riktigt med den heller.
Det ska bli skönt att få vila och umgås med vännerna över julen och ladda upp mig med energi igen.
Puss och kram, ta hand om er i vinterkylan.

onsdag 10 november 2010

Vinterfundering
Jag har ändrat mig. Efter en riktigt trevlig kväll igår med promenad i snöstorm med fina vänner, så märkte jag att jag faktiskt gillar vinter mer än jag mindes att jag gjorde.

Idag skulle det blivit pulkaåkning, men de hysteriska mängderna plugg kom ivägen. Pulkakväll blev pluggkväll. Tummen ner! Men det kommer fler chanser. Looking forward to it! :)


Peace out!

tisdag 9 november 2010

Ja se, det snöar...

Fy fabian för kyla och mörker! Snön är fin och praktisk om man vill åka pulka, men fyra månader av brist på dagsljus och frusna lemmar... Hujedamej. Nej tack.
Jag planerar att gå i ide så snart jag skrivit de tre tentorna jag har inom den närmsta månaden. Jag packar med mig en massa hantverk och gitarren och gömmer mig i en grotta någonstans i djupaste skogen. Fast fy så ensamt det skulle bli...

Nä, det enda som finns att göra just nu är att gosa in mig i en stickad tröja, göra en stor kopp te och se på Ronja Rövardotter (min absoluta favorit av Astrid Lindgrens kreationer). Jag vill också bo i en rövarborg!

söndag 7 november 2010

Underbar helg: Check!

Jag har haft en fullkomligt underbar helg. Jag och familjen åkte upp till farmor och farfar, som har ett stort fint hus i en liten (jag skulle skrivit 'idyllisk', om det inte vore så att jag hyser oförklarlig agg mot det ordet) by i Dalarna. Dag ett gjorde jag och modern en resa in till metropolen Leksand, där jag köpte växtfärgat garn, linnetyg och ett par jättefina ullkardor. Nu kan jag äntligen karda den fina ullen jag fick av Viffla till min födelsedag! Det gröna tyget ska bli en nutida klänning med medeltida inspiration, och det vita ska bli en handsydd medeltida undersärk. Och ibland har man sån himla tur - farmor hade en grå fårfäll "bara liggande", som jag fick! Den är supermjuk och go' och kommer hålla mig varm på många lajv.


Dag två spenderade jag till stor del på en av mina favoritplatser i världen - nere vid den porlande bäcken i djupa skogen. Jag fotade, kulade, sjöng och klättrade omkring på stenarna och de frostiga, mossbeklädda sluttningarna ner mot bäcken. När jag blev trött satte jag mig lutad mot ett träd och spelade flöjt, stickade lite på höstsjalen och bara njöt av stillheten och skogen. Fullkomligt underbart!

tisdag 2 november 2010

Höstsjal

Jag råkade visst köpa ett nystan Oü Aade Lõng igår. Jag som annars inte brukar vara så förtjust i garn som är i flera färger, kunde inte låta bli att adoptera det här garnet när jag såg det - det går från höstlövsorange till granskogsgrön till vårknoppsgrön till klaraste gul till höstlövsorange igen. Som årstiderna - orange som höstlöv, mörkt grön som granskogar om vintern, ljusgrön som knopparna på våren, och gul som strålande sommarsol. Men jag har redan döpt projektet till Höstsjal, för färgerna tillsammans är omisskännligt höstiga. Jag har egentligen inte alls tid att pyssla, jag har massor av sidor kvar att läsa av Remains of the day som ska vara utläst alldeles för snart. Den är skriven på fullkomligt exquisite engelska - jag har aldrig läst en bok med ett sådant vackert språk! Tyvärr har jag inte alls fastnat för handlingen, men så har jag inte läst så mycket av den än heller. Tydligen har den filmatiserats, och mamma föreslog lite lömskt (förlåt mor!) att jag kunde se filmen istället. Haha. :)

Men jag motiverar min stadiga ökning av timmar ägnade åt hantverk med att jag måste göra färdigt den stickade sjalen innan jag fryser ihjäl och dör i novembermörkret.

måndag 1 november 2010

YES!

foto av fina Viffla.


Ungefär sådär glad (peka på bilden) är jag nu. För guess what?

JAG KLARADE FÖRSTA TENTAN!!!Vilken superstart på månaden!