fredag 31 december 2010

Gott nytt år!


Året sista inlägg får bli en hyllning till vänskap. Jag funderade lite på temat på mitt 2010, och kom fram till att det varit Vänskapens År för mig. Puss och tack till alla fina, roliga, knasiga, omtänksamma vänner. YOU KICK ASS!

Gott nytt år allihopa!

söndag 26 december 2010

Spinna spinna spinna!

Jag har fått låna fina Vifflas spinnrock, eftersom hon har rest till Indien och ska vara borta i tre långa veckor och spinnrocken behöver rastas medan hon är borta. Vi hade en snabb genomgång innan hon åkte med hur man använder den, och jag började spinna på egen hand för ett par dagar sedan. Jag är fast! Det är så himla roligt ju!

Jag beställde ull från Spinspiration för ett tag sen; vit BLF och brun alpaca. Jag började att spinna med BFL-ullen - det blir lite knöligt på sina ställen, men överlag gick det ganska bra. När jag spunnit upp 100 gram BFL bestämde jag mig för att testa att spinna med alpacan, och trodde att det skulle vara svårare av någon anledning. Men se det var det icke, jag tycker det var lättare att spinna alpaca än BFL! Så nu har jag spunnit upp de 50 gram alpaca jag beställt, och det blev ett litet tvåtrådigt nystan. Nu ska jag bara komma på vad jag ska sticka av det...


Här är spinningen in progress. Visst blir det rätt jämnt och fint ändå? (jag är en nybörjare på det här med att spinna, så jag är stolt och exalterad som ett litet barn)


Tvinnat till tvåtrådigt...

... färdigt! 50 gram tvåtrådigt alpacagarn! (stolt!)


Ta hand om er i vinterkylan!

söndag 12 december 2010

Vinterfest

Åh, vilken superkväll jag hade igår!
Jag var på konsert/vinterfest arrangerat av Patriarkus, i Kungsängens hembygdsgård. Det var nära att jag inte kom iväg - jag har haft ont i kroppen i flera dagar och varit lite febrig. Men ett sånt här party går inte att missa, så jag åkte ändå, och åh vad glad jag är för det! En fin kväll av folkdans, sång, röj, eldshow och välbefinnande. Och jag fick träffa många vänner jag inte träffat på länge och saknat.

Idag mår jag som jag förtjänar - åker man och dansar med feber så får man skylla sig själv. Det var värt det. Så jag har spenderat dagen i sängen med raggsocksstickning, nergosad bland täcken och med höstsjalen om halsen.
Sjalen på bilden är en Kællingesjal, stickad i ett silvergrått tvåtrådigt ullgarn med 3,5 mm rundstickor, har jag för mig. Den stickade jag i våras och det var nog det första jag stickade som inte var benvärmare, haha... Med mycken hjälp av Viffla, min ärade stickningsmentor.

Ta hand om er!

tisdag 7 december 2010

Höstsjalen blev... vintersjal?


Nu är äntligen Höstsjalen klar! Nedrans att det hann bli vinter innan jag hann använda den under hösten... Oh well! ;) Det gick åt nästan precis 200 gram Aade Lõng tror jag. Stickade med 5 mm rundstickor och stickade enligt 2 rm, omslag, x rm, omslag, rät mittmaska, omslag, x rm, omslag, 2 rm. Varm och gosig att ha över axlarna eller flera varv runt halsen mot blåsten.

Jag och Viffla kom överens om att jag inte fick påbörja några nya projekt innan jag var klar med något av de jag höll på med. Nu är den här klar, och det borde väl betyda att jag får påbörja ännu ett projekt? Right? Jag är sugen på att sticka en sån där bedårande mössa med ugglor...


Peace!

fredag 3 december 2010

Cheerful


Igår spenderade jag större delen av dagen med att bråka med en trälig uppgift, som tog alldeles för lång tid och bara inte ville bli klar. Så på kvällen, efter att ha suttit framför den bleka datorskärmen hela dagen och pluggat, så var inte humöret på topp direkt. Jag funderade på att call it a day och gå och lägga mig... Men eftersom det är första torsdagen i månaden så vankades det Folkligt Värre (folkdans!) i en skola som ligger väldigt nära där jag bor. Eftersom fina Viffla ansvarade för fikaförsäljningen så tänkte jag släpa mig dit för en stunds stickning och struntprat. Beväpnad med ett par stickningsprojekt och dansskorna gav mig modigt ut på Färden mot Folkdansen, virvlande snö och hell-freezes-over-kyla och isbjörnar till trots.


Shit Manhattan vad jag saknat dansen, märkte jag. Jag hade inte dansat folkdans på över två månader innan igår, och abstinensen var enorm! Det var helt underbart att få dansa igen - jag och lovely Hanna schejkade loss och varvade tokschottis med pompös vals. Som vanligt stannade jag till midnatt, och på vägen hem mötte jag och Viffla en flock på femton (!) rådjur. Så fint att kunna uppleva naturen så nära inpå fast man inte bor på landet.


Det vackra garnet på bilden har jag fått av Viffla i julklapp - det är samma garn som hon stickat en superfin Revontuli i. Jag håller på med en egen sådan nu, med hjälp av Viffla förstås - jag är ingen erfaren stickerska och kan behöva lite hjälp i början av krångliga mönster.


Så nu, efter en kväll/natt av trevligt sällskap, pyssel och dans, så vaknade jag imorse och kände mig bara sådär härligt tillfreds med livet och full av energi. Nu ska jag lyssna på Norah Jones' mys-svängiga skiva Come Away With Me och ta itu med vad dagen för med sig. Jolly good!