torsdag 10 mars 2011

Sexigt underklädesmode back in the days

Den här galet söta lilla skrutten träffade jag på i trädgården idag, där den satt och mumsade solrosfrö. Den var inte särskilt blyg utan lät mig smyga rätt nära (utan skor, i snön... vad gör man inte när fototillfällets adrenalin griper tag i en?). Visst vill man bara klappa den... Pälsen ser mjuk och fluffig ut!


Dessa oerhört sexiga brokor blev jag klar med för ett par dagar sen. De är helt handsydda med oblekt vaxad lintråd, efter en modell som jag förstått var vanlig på medeltiden.

Såhär ser de ut alltså. Modellen gör att man får till det ack så moderiktiga pöset när man har dem på sig. Eftersom mitt tyg bara är tvättat en gång och därför fortfarande är rätt stelt, så blir det en enormt pösig blöjrumpa baktill. Nog älskar jag historisk korrekthet, men det ser så hysteriskt roligt ut att jag faktiskt måste mjuka upp dem innan jag törs visa.

Insidan, med fällda sömmar.Jag letar förresten idogt efter fler bloggar med historiskt hantverk. Känner ni till någon bra, eller har kanske en egen? Släng iväg en kommentar med länk, så blir jag glad som en mört!

Ta hand om er, våren är på väg!

4 kommentarer:

 1. Jättefina bilder kära du! Och åh, det är så himla sexigt att jag smäller av, bang. Jag kan ju tipsa om din blogg, den är bra! puss!

  SvaraRadera
 2. Underbara ekorrbilder!! Fina brokor med. Här kommer några länkar:

  http://hrafninn.blogg.se/

  http://historiskdrakt.wordpress.com/

  http://kurage.wordpress.com/

  http://korsvirke.blogg.se/

  SvaraRadera
 3. Jag håller med vilka sexiga byxor men så välsydda de är.
  Du är superduktig.
  Jag gillar bilden på Kurre Sprätt men att gå ut barfota nu i snö och slask.
  Du är tokig fast jag hade säkert gjort detsamma vad gör man inte för konsten.
  Ha en mysig helg...
  Kramizzz

  SvaraRadera
 4. Hallå! Visste inte ens att du hade en blogg, men vad fin den är. Jag har ju en sida, men den är ju inte bara historisk. Just nu inte särskilt historisk alls, men väldigt textil. emmafrost.se Ha det fint, kram! /E

  SvaraRadera