måndag 2 maj 2011

Vår

Herre min skapare vad det hänt grejer den senaste tiden. Jag har suttit och dragit mig för att blogga nu, för att jag har så mycket jag vill berätta att jag kommer få skrivkramp. Och jag har skapat så mycket också! Det mesta finns tyvärr inte dokumenterat på foto än, men det kommer, det kommer. Så vad har hänt sedan sist då? Jag har...

... varit funkis på lajvkonventet Prolog. Helt galet bra. Jag arrangerade även två programpunkter där tillsammans med två goda vänner; en workshop i hur man gör läderflaskor och en workshop i folkdans. Hela konventet var makalöst bra; möten med goa, smarta, inspirerande människor, mycket sång och dans till sent på natten och bara alldeles, alldeles underbart. Lite som en bal på slottet.


... jobbat lite för LajvVerkstaden; jag var SLP (spelledarperson) på ett franska revolutionen-lajv för sjuor. Vi höll till i en kyrka (rolig miljö att lajva i!) och det var intrigskapande i varje hörn och dramatiskt. Himla kul. Jag ska jobba mer för LajvVerkstaden nu i maj, det ser jag fram emot massor!


... sytt en grön yllecotehardie, en gul fodrad yllestruthätta, ett par röda yllehosor (alla dessa handsydda), nålbundit ett par gula sockor i växtfärgat ullgarn, nålbundit ett par gröna handledsvärmare, och säkert mer som jag glömt. Jag har också täljt tre nålbindningsnålar i olika träslag; en i päronträ (stadig, oflexibel nål), en i hassel (lite småflexibel, men annars rätt tråkig) och en i en (den på bilden, mycket flexig och med ett vackert mönster). Mycket hantverk har det blivit den senaste tiden!


foto av Miriam Lundqvist.
... varit på ett fantastiskt roligt, mysigt och stundtals riktigt spännande lajv med några av de bästa mänskorna jag vet; frikompaniet Orrarna. Kärlek!


... sökt folkhögskoleutbildningar inom folkmusik och hantverk.


... klappat hiskeligt söta lamm på Linnéas släktgård.


... haft det riktigt bra och njutit av solen och det vackra vädret.Det har även hunnit bli vår på riktigt sedan jag bloggade senast. Jag sitter i ett träd med solen i ansiktet och njuter så ofta jag kan. Äntligen är den här underbara vackra ljusa tiden här, den som jag längtat så plågsamt mycket efter hela vintern!

Ha det fint!