fredag 25 februari 2011

Brickvävning

Här kommer ett snabbt litet inlägg, jag ska strax kila iväg på eldshow/mysparty men kände att jag måste dela med mig av denna hantverksglädje. Jag har äntligen, äntligen lärt mig brickvävning och det gör mig så himlans glad! Det var min vän Max som för ett par kvällar sen lärde mig och Viffla denna ädla konst. Det är sååå roligt! Så idag knöt jag fast mig och väven i bordet och satte igång. Efter ett par timmar hade jag producerat ett cirka två meter långt band i ett rather ojämnt mönster. Så jag planerar att använda det som brokbälte, alternativt klippa det i kortare bitar och pryda en kjortel med.

Nu ska jag försöka borsta ut det här skatboet jag kallar frisyr, och sen blir det eld i kylan. Ta hand om er!

fredag 18 februari 2011

Jag har blivit med spinnrock!

För ett tag sen var jag och familjen uppe hos farmor och farfar i vintervackra Dalarna. Efter att jag börjat spinna och insett att jag behövde en egen spinnrock, så kom jag på att farmor faktiskt har en som mest stått och varit fin. Jag ringde farmor och frågade om den, och hon sade att jag kunde få den men att hon inte visste om den var hel. Så när vi var och hälsade på så kikade jag på den och tyckte den verkade komplett, och glad som en mört tog jag med den hem så kunniga Viffla kunde ta sig en titt och se om den gick att kicka igång. Och se det gjorde den! Hurra!

Jag vet inte hur gammal den är, men den ser ju ut att ha ett par år på nacken...


Lite vit tvåtrådig BFL, som ska läggas på högen av garn som ska växtfärgas när vi kommer till skott och gör det.


Här kommer en sneakpeak på gröna Annis som är klar nu, stickad i den egenspunna merinon. Den är ju så himla lång (höhö, that's what she said) att jag inte lyckades få till en bra bild med stativ, så jag får vackert be Viffla att fota mig med den någon dag.För övrigt har jag lärt mig den ädla konsten tvåändsstickning nu! Jättekul är det, och det blir så stabilt och härligt. Här är ett par muddar in progress, i den (som en kvinna på stickcafét sade) uppkäftiga färgkombinationen lila och gul.På söndag ska jag till symässan i Älvsjö (om SJ tillåter), med fickorna fulla av guldpengar och en fjällryggsäck (well, typ) att bära hem mina fynd i. Vi ses väl där?


Peace!

torsdag 3 februari 2011

Fin

Livet är bra fint just nu.
Början av 2011 var rätt o-bra överlag, det var en hel del elände och krångel. Men sakta men säkert har saker och ting bara blivit bättre, och nu känns tillvaron harmonisk och med en känsla av att "det är såhär det ska vara"! Fåglarna kvittrar och solen värmer litelitegrann när man står och väntar på bussen. Underbart!
Efter att universitetskursen slutat i januari har jag oroat mig massor över att bli arbetslös. Att inte känna att man tillför någonting och inga bra rutiner. Men som sänt från skyarna trillade ett jobb rakt i famnen på mig, och inte vilket jobb som helst - ett 12-veckorsvikariat som träslöjdslärare! Tack snälla fina rara Camilla för tipset!

På hantverksfronten så börjar min Annis bli klar, det är inte mycket kvar nu. Den är stickad av det egenspunna gröna merinogarnet, och den är himlans mjuk och go! Viffla och jag hade en Knit-Along, och hon är klar med sin. Jättefin blev den!För några dagar sen träffades vi ett gäng vänner och bakade semlor. MUMS!

De är så himla bra, de här mänskorna. Ni är guld värda. Pussar!

Ta hand om er, och håll ut - snart är det vår!