torsdag 20 januari 2011

Susie's Reading Mitts


Hej hopp!

Nu var det ett tag sen jag lade upp något här. Bättring! Under tiden som gått har jag hunnit sticka klart min Who?, i grått Drops Silke Alpaca. Den har inga knappögon än dock, så jag håller lite på den så länge. Det bruna alpacagarnet jag spunnit är nu stickat till ett par Susie's Reading Mitts. De är så mjuka och sköna! Det enda minuset är att de är olika i färgen. Jag köpte först 50 gram alpaca, spann upp det och stickade en mitt. Sen gjorde jag en ny beställning alpaca till den andra, och den visade sig vara en annan brun nyans... nedrans! Men äsch, det är en del av charmen. Och oh vad roligt det är att sticka i egenspunnet garn! (och vad svårt det är att fota sina egna händer...)


Jag har även spunnit 100 gram merino i en underbar gräsgrön färg, som jag nu håller på att sticka en Annis av. Jag tyckte merino var hemskt trevligt att spinna! Nu har tyvärr spinnrocken fått flytta hem igen, men jag har börjat öva på att spinna på sländan igen. Krångligare än spinnrocken, men det kan ju vara för att jag är ovan också.
Annars har jag sen senast varit på en jättetrevlig clownfest, byggt en snöborg, spelat mycket gitarr, haft feel-good-myskvällar med fina vänner och njutit av det fina vintervädret. Sånt jag knappt hann med att göra när jag pluggade. Livet rullar på i ett lugnt tempo nu, och det är riktigt skönt efter den här hösten.
Ta hand om er!