söndag 31 oktober 2010

En ovanlig gåva


Mor min var ute på långpromenad i skogen idag, och kom hem med en hel kasse kantareller - och ett älgkranium till lajvardottern! Under förtjusta och förskräckta utrop bar jag ut det i trädgården för att fotograferas. Jag vet inte riktigt varför egentligen, men jag är överförtjust - jag tycker det är så fint på något vis. Nu ligger det i alla fall i trädgården och blänger hålögt på alla som traskar förbi. Tihi.
Jag fick även ett ben från samma älgskelett, ett ben som är tjockt som en gurka och lika långt som från min handled till armbåge. Jag har inte riktigt bestämt vad jag ska göra av det, men minst en nålbindningsnål ska det få bli. När jag har tid.

fredag 29 oktober 2010

Miparti-klänningen


Miparti-klänning i 1300-talsmodell av Handelsgillets kypertvävda ylle, i färgerna Gul Ockra och Ljus Krappröd, handsydd med lintråd.

Denna hära klänningen är min favorit. Sydde klart den lagom till årets Medeltidsvecka (min första, how about that!) där den bars nästan varje dag. Ah, the memories...

Trött och förgrymmad

Just nu är jag inte en glad tös. Det huvudsakliga ansvaret för denna nedstämdhet bär den makalösa mängd plugg jag har att göra (och har haft sedan början av september). Det tar lite på krafterna att ständigt ha en hotfullt blängande deadline nära tillstående, och det har inte varit ett enda tillfälle sedan jag började kursen då jag inte haft något som måste pluggas på. Det är även populärt att lägga inlämningsuppgifters deadline samma dag som en tentaskrivning - COME ON! Ge oss en dag till och vi hade hunnit skriva färdigt i lugn och ro!

Jag har missat ett seminarium, på grund av att den läraren (till skillnad från alla andra lärare) inte skrivit i schemat om det var ett seminarium eller en föreläsning. Jag antog att det var en föreläsning (som alltså inte är obligatorisk) och struntade i att åka de tre timmar buss som krävts för att ta mig dit och hem, och stannade hemma och pluggade istället. Då får jag en fördömd kompensationsinlämningsuppgift på 400 ord och ett anklagande "du-borde-ha-tagit-reda-på-om-det-var-ett-seminarium". Som att jag inte har en miljard andra saker i huvudet.
Så nu ska jag hinna göra den + en till inlämningsuppgift på 400 ord + läsa 112 sidor i en bok + börja med Det Stora Talet + påbörja en analyserande text + plugga grammatik/vokabulär + börja läsa nästa bok ... varpå de tre första ska vara klara till nästa vecka. I better get started.


Fast jag skäms över att klaga. Himla i-landsproblem. Jag har det så oförskämt bra som har möjligheten att studera. Men ibland får man tycka att det är lite kämpigt.
Oh well, nu har jag i alla fall fått skriva av mig. Nu ska jag koka en gigantisk kopp te och sätta igång med studierna. I can do this!

Tjipp tjipp!

söndag 24 oktober 2010

Älskade dans




Gårdagen spenderade jag i Uppsala med söta fröken Sara på Oktoberstämman. Vi varvade galen improfolkdans med pompös vals och pausade ibland för lite nålbindning och en 45-minuterskurs i nyckelharpa. En riktigt, riktigt bra dag!

Idag skulle jag ha träffat fina vänner för fika och mys i kamp mot det ruggiga vädret. Istället fick jag spendera eftermiddagen med mr Migrän och blixtrigt synfält - inte alls lika trevligt...
För övrigt så håller jag på med flera mysiga hantverkprojekt just nu; en lindblomsgrön nålbunden mössa, ett par grå nålbundna vantar, och en sjal stickad i ett helt underbart garn - mörkt lila BC Silkbloom Fino. Den sjalen är förödande för mina studier; det är hopplöst svårt att fokusera på att läsa en inte-alls-speciellt-intressant bok, när det sjalprojektet ligger på skrivbordet och viskar "sticka mig, sticka mig...!"
Peace out!

onsdag 13 oktober 2010

Hoppsansa

Hej bloggen! Det var länge sen. Heh. Glömt bort dig? Nej! Eh, heh, nej då. Skulle jag glömma dig? Du vet, jag har varit upptagen och så och... heh... yes. Nu är jag här i alla fall! Woo! Så fort den här tentan är över ska jag uppdatera dig flitigt, jag lovar!